روش های تشخیص کشمش تیزابی
- بدون دیدگاه
روش های تشخیص کشمش تیزابی و همه چیز درباره ی آن
کشمش به عنوان یکی از محبوب ترین خشکبار ها جایگاه ویژه ای در بین ایرانیان دارد. همانطور که میدانید کشمش ها از خشک کردن انگور به دست میآیند و از آنجایی که نوع انگور ها نیز متفاوت است، کشمش ها انواع و اقسام گوناگونی دارند.
همچنین کشمش ها با توجه به روش های خشک کردن، شرایط و همچنین مواد افزودنی موجود در آنها به چند دسته تقسیم میشوند. کشمش ها طبق استاندارد های موجود در ایران به سه دسته ی: تیزابی، آفتابی و انگوری تقسیم میشوند.
روش های خشک کردن و تهیه ی کشمش در هر یک از این سه مورد متفاوت است. و اما باید توجه داشته باشید که گاهی از روی نشانه ها و ظاهر کشمش ها میتوانیم نوع آن را تشخیص دهیم.
به عنوان مثال کشمش های آفتابی همانطور که از نام آنها مشخص است زیر نور مستقیم آفتاب خشک میشوند و رنگ تیره و قهوه ای دارند. و اما کشمش های تیزابی که یکی از پرخاصیت ترین کشمش ها است تفاوت هایی با کشمش آفتابی دارد.
همچنین لازم به ذکر است کشمش های تیزابی در 2 نوع دانه دار و بی دانه موجود میباشند. در ادامه شما را با روش های تشخیص کشمش تیزابی و خواص استفاده از تیزاب در کشمش آشنا خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.
تیزاب کشمش چیست و استفاده از آن چه فوایدی دارد؟
در گذشته مراحل و روش های خشک کردن انگور و تهیه کشمش به روش سنتی بود. در این روش انگور ها را در محلی مانند زیرزمین آویزان میکردند تا به دور از آفتاب کشمش های سایه خشک تهیه کنند.
مدت زمان تهیه کشمش در این روش ها نسبتا طولانی بود و به همین علت میبایست راه بهتری را برای خشک کردن انگور پیدا میکردیم. امروزه از ماده ی اسیدی به نام تیزاب در تهیه ی کشمش استفاده میکنند. استفاده از این ماده مدت زمان خشک شدن انگور را کاهش میدهد و در مدت زمان کوتاه تری میو توانید کشمش تیزابی تهیه کنید.
و اما شاید بپرسید که تیزاب چیست و چگونه باعث تسریع در خشک شدن انگور ها خواهد شد؟همانطور که میدانید دانه های انگور دارای الیاف قوی و محکمیهستند که از خشک شدن سریع انگور جلوگیری مینمایند.
برای اینکه این الیاف محکم و قوی از بین رود و انگور ها زودتر خشک شوند؛ انگور ها را پس از برداشت به مدت 1 تا 5 دقیقه درون ماده ای به نام تیزاب قرار میدهند. سپس انگور ها را خارج کرده و در محل مناسب برای خشک کردن و تهیه کشمش تیزابی قرار میدهند.
برای دانستن بهتر روش های تشخیص کشمش تیزابی باید بگوییم که این ماده از ترکیبات آب، نوعی روغن خوراکی و کربنات کلسیم به نسبت های استاندارد تهیه میشود.
در ارتباط با دلایل استفاده از تیزاب در تهیه کشمش باید بگوییم که این ماده از تیره شدن رنگ کشمش جلوگیری مینماید و باعث میشود کشمش ها رنگ طبیعی داشته باشند. بنابراین یکی از مهم ترین روش های تشخیص کشمش تیزابی رنگ روشن مایل سبز و زرد آن است.
علاوه بر این استفاده از تیزاب در کشمش باعث افزایش ماندگاری کشمش خواهد شد. زیرا تیزاب دارای خواص ضد عفونی کننده نیز میباشد. بنابراین در صورتی که ماندگاری کشمش برای شما مهم است حتما با روش های تشخیص کشمش تیزابی آشنا شوید تا بتوانید این کشمش های با کیفیت را خریداری نمایید.
روش های تشخیص کشمش تیزابی از کشمش آفتابی
در صورتی که میخواهید کشمش تیزابی را از کشمش های آفتابی تشخیص دهید باید بدانید که اولین روش از روش های تشخیص کشمش تیزابی توجه به ظاهر این کشمش ها است.
کشمش های تیزابی معمولا ظاهری زیباتر و بزرگتری نسبت به کشمش آفتابی دارند. دلیل آن این است که انگور های آفتابی وقتی خشک میشوند و آب خود را از دست میدهند؛ پوست آنها چروکیده شده و ظاهر آنها را زشت خواهد شد.
و اما کشمش هایی که به ماده ی تیزاب آغشته شده اند معمولا کمتر چروک شده و به همین علت ظاهر زیباتری دارند. همچنین با توجه توضیحاتی که در قسمت های قبل داده شد متوجه شدید که کشمش های آفتابی رنگ تیره مایل به مشکی داشته و اما کشمش تیزابی معمولا زرد کم رنگ، سبز روشن و خرمایی هستند.
یکی دیگر از تفاوت های کشمش تیزابی و آفتابی بافت آنها است. کشمش های تیزابی بافت تری در مقایسه با کشمش های غیر تیزابی دارند. و دلیل نرم بودن کشمش های تیزابی کوتاه تر بودن زمان تهیه و تولید آن است.
طعم و بوی کشمش های تیزابی نیز میتوانند یکی از روش های تشخیص کشمش تیزابی باشند. اما این روش ها در مقایسه با روش های قبلی کمیسخت تر خواهد بود.
زیرا طعم و مزه ی کشمش را معمولا افرادی که در این زمینه تخصص دارند متوجه خواهند شد. و در ارتباط با بو نیز باید بگوییم بوی تیزاب قبل از اینکه کشمش ها شستشو و بسته بندی شوند قابل تشخیص خواهد بود.
مواردی که گفته شد از روش های تشخیص کشمش تیزابی بودند که با استناد بر آنها میتوانید کشمش تیزابی را از غیر تیزابی تشخیص دهید و خرید خود را انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتربا خشکبار ساوه تماس بگیرید.
آموزش صفر تا صد طرز تهیه مربا رب انار
تفاوت بادام کاغذی با بادام کاغذی دو پوست