تفاوت های کشمش و مویز
- بدون دیدگاه
بررسی تفاوت های کشمش و مویز
تفاوت های کشمش و مویز چیست و چگونه میتوان آنها را از یکدیگر تشخیص داد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم کشمش و مویز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت آنها در نوع انگوری است که کشمش و مویز از آنها درست میشود.
بسیاری از افراد تفاوت میان کشمش و مویز را نمیدانند و تصور میکنند هردوی آنها یکسان هستند. در صورتی که کشمش و مویز تفاوت های جزئی با یکدیگر دارند و آنها را از یکدیگر متمایز مینماید. ما در این مقاله قصد داریم شما را با کشمش و مویز، خواص و تفاوت های میان آنها آشنا کنیم بدین منظور با ما همراه باشید. با خشکبار ساوه همراه باشید.
کشمش و مویز و خواص آنها
کشمش یکی از محبوب ترین و پرخاصیت ترین خشکبار ها در میان ایرانیان است که انواع گوناگونی دارند. کشمش سبز، کشمش پلویی و مویز از انواع کشمش های موجود در بازار میباشند. کشمش و مویز در واقع میوه ی خشک شده هستند که ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و پزشکان مصرف روزانه ی آن را توصیه میکنند.
کشمش و مویز دارای ویتامین هایی مانند: ویتامین A، ویتامین E و ویتامین B می باشند. همچنین املاحی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم نیز در ترکیبات کشمش و مویز دیده میشود. در ادامهی این قسمت شما را با تفاوت های کشمش و مویز و خواص آنها آشنا خواهیم کرد.
خواص کشمش به شرح زیر می باشد:
- بهبود سلامت دستگاه گوارش
- افزایش انرژی بدن
- جلوگیری از حمله های قلبی
- درمان اسهال
- ضد سرطان
- درمان نفخ شکم و یبوست
- درمان بیماری های پوستی
- بهبود اختلالات جنسی
- جلوگیری از فرسایش دندان ها
- جلوگیری از عفونت و بهبود زخم ها
- سم زدای کبد
- افزایش قدرت باروری
- تقویت عملکرد چشم
موارد ذکر شده در بالا از خواص شگفت انگیز کشمش میباشند. همچنین از خواص مویز نیز میتوان به مواردی همچون: کنترل قند خون و مناسب برای بیماران دیابتی، رقیب سرسخت کلسترول و کمک به بهبود آن، جلوگیری از پیری پوست، کاهش ریزش مو، بهبود و جلوگیری از پوکی استخوان، تصفیه کنندهی خون، کاهش بوی بد دهان، جلوگیری از آلزایمر، خواص ضد سرطان، پایین آمدن فشار خون و… اشاره کرد.
جالب است بدانید خواص مویز آنچنان بالا است که پزشکان مصرف آن را به بیماران دیابتی نیز توصیه میکنند. شاید بسیاری از افراد از این موضوع تعجب کنند که مویز در عین شیرینی برای بیماران دیابتی ضرر نخواهد داشت. از آنجایی که قند موجود در مویز از نوع فروکتوز میباشد و نیازی به انسولین برای جذب در بدن ندارد؛ بیماران دیابتی میتوانند مصرف مویز را جایگزین قند به همراه چای نمایند. این موضوع یکی دیگر از تفاوت های کشمش و مویز میباشد.
تفاوت های کشمش و مویز چیست؟
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد کشمش و مویز هر دو از خشکبار هایی هستند که با خشک کردن انگور ساخته میشوند. و اما یکی از تفاوت های کشمش و مویز نوع انگوری است که کشمش و مویز را از آنها درست میکنند.
کشمش های پلویی و کشمش سبز معمولا از انگور های ریزی که دانه ندارند درست میشوند. به عنوان مثال مویز از انگوری های درشت و بزرگ که به آنها انگور شاهانه نیز میگویند درست میشود. این انگور ها رنگ قرمز تیره ای دارند و دارای دانه های درشتی نیز میباشند. در حالی انگور های به کار رفته در تولید کشمش ها متفاوت میباشد. کشمش های پلویی را از انگور های قرمز و بی دانه درست میکنند.
و انگور های به کار رفته در ساخت کشمش های سبز و سلطانی نیز انگور های سبز و ریز هستند. برای تهیه کشمش و مویز انگور های مخصوص هر یک را برداشت کرده و در محلی مخصوص که میبایست به دور از هرگونه آلودگی باشد پهن میکنند تا خشک شود. پس از اینکه انگور ها خشک شد تبدیل به انواع کشمش و مویز میشوند.
یکی دیگر از تفاوت های کشمش و مویز شکل ظاهری آنها است.
رنگ مویز ها اغلب تیره و مایل به مشکی میباشد؛ در حالی که کشمش رنگی روشن تر و مایل به قرمز دارد. این موضوع نیز به دلیل انگور های به کار رفته در تهیه ی هر یک از آنها میباشد. همچنین لازم به ذکر است از دیگر تفاوت های کشمش و مویز میتوان به بافت نرم و گوشتی بودن مویز اشاره کرد.
وجود دانه هایی درون مویز نیز یکی از تفاوت های کشمش و مویز میباشد. دلیل این موضوع نیز استفاده از انگور های دانه دار در تهیهی مویز میباشد. و اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید اکثر پزشکان و متخصصین تغذیه جویدن دانه ی موجود در مویز را توصیه کرده اند.
آنها میگویند برخی از خواص موجود در مویز درون دانه ی آن است و جویدن آن مفید خواهد بود. البته توجه داشته باشید که یک مویز با کیفیت و مرغوب دارای دانه های ریز میباشد. یعنی هرچه دانه های مویز ریز تر و بافت گوشتی آن بیشتر باشد آن مویز مرغوب و با کیفیت تر میباشد. شما عزیزان میتوانید به راحتی با بررسی این مورد مویز مرغوب و با کیفیت را تشخیص داده و خریداری نمایید.جهت کسب اطلاعات بیشتر با خشکبار ساوه تماس بگیرید.
آموزش صفر تا صد طرز تهیه مربا رب انار
تفاوت بادام کاغذی با بادام کاغذی دو پوست